Yangın eğitiminin amacı tesislerde ve tehlikeli maddelerin taşınması sırasında ifa edilen faaliyetler sırasında görev yapan tüm personelin, her türlü yapı, tehlikeli madde ve taşıtlarda muhtemel çıkabilecek yangın olaylarının önlenmesi için gerekli koruyucu önlemleri almak, yangın esnasında söndürme ve kurtarma tekniklerini uygulamak, mevcut personele yangın güvenliği konusunda bilgilendirmek, bilgilerini beceriye dönüştürmek, yangın anında kullanılacak koruyucu teçhizat ile söndürme malzeme ve cihazlarını tanıtmak, olası yangında yangın söndürme tekniklerini ve tesis tahliye işlemlerini öğretmektir. Bu konuda
içinde tüm personele ve acil durum ekiplerine verilmesi gereken yangın eğitimleri bulunmaktadır. 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kurum ya da kuruluşlarda işyerinin ölçeğine bakmaksızın, yangın önleme, koruma, tahliye, yangınla mücadele konularında uygun donanıma sahip ve bu konuda eğitimli yeterli sayıda kişinin görevlendirilmesini zorunlu hale getirmiştir. Kanun yönetici ya da işverenin yangın ihtimaline karşı araç ve gereçleri sağlayarak, eğitim ve tatbikatları yaptırmasını ve yangın ihtimaline karşı eğitilmiş kişi/kişilerin kurum ya da kuruluşlarda her zaman hazır bulunmalarını şart koşmuştur. Yangın eğitimi ve uygulamalı yangın tatbikatları yılda en az 1 kez yapılmalıdır.
Yangın Eğitimi
Eğitici sertifikası bulunan eğitmenler tarafından verilebilmektedir. Kuruluşumuzda da bu konuda eğitici sertifikası bulunan eğitmenler tarafından bu eğitimler verilmektedir. Tehlikeli Madde Faaliyetlerinde görev alan tüm çalışanlar, yöneticiler, acil müdahale ekipleri (söndürme, kurtarma, koruma, ilk yardım) bu eğitime katılabilir.
Eğitim İçeriği?
Eğitim sonunda katılımcılara eğitim katılım/başarı belgesi verilir.